Миризмата на парфюм изчезва само два часа след нанасянето му? Възможна

...
Миризмата на парфюм изчезва само два часа след нанасянето му? Възможна
Коментари Харесай

Грешките, които правим, когато се парфюмираме

Миризмата на парфюм изчезва единствено два часа след нанасянето му? Възможна причина е допускането на груби неточности в метода на потребление и определените места по тялото.

Пример: Пръскането и разтриването на парфюм по китките. Може да е един от най-разпространените метод, но ние не сме напълно съгласни с тази процедура.

Ако впръскваш първо върху китките, след това ги разтъркваш, а по-късно ги допираш до врата, с цел да нанесеш аромата, този табиет не е от изгода. Известният в тези среди парфюмерист Франсис Куркджиян изяснява, че търкането нагрява кожата, която по този метод създава естествени ензими, а те трансформират аромата. Най-податливи на сходно изменение са върховите и междинните нотки, които дават отговор за последния и най-дълъг интервал на разцъфването на мириса.

Парфюмът е съвсем като жив организъм и е извънредно сензитивен към промени в околната среда. Преминаването от топъл към леден въздух отключва химични реакции при естествените съставки, а трайността на нанесения мирис понижава.

Съхраняването на цитрусов парфюм в запотена баня лишава от свежестта на аромата. Най-доброто място, на което могат да стоят шишенцата, е в кутията си при стайна температура.

Престоят на шишенце с парфюм, употребен на половина, на рафта вкъщи разрешава на кислорода ( " естественият зложелател на парфюма “, както го назовава Куркджиан) да разгражда молекулите на аромата, изменяйки състава му. Това не важи, в случай че използваш съответния парфюм всекидневно. Но в противоположен случай Куркджиан предлага съхраняването в по-малко опаковки (от 1.2 мм до 2.4 мм), с цел да могат ароматите да запазят свежестта си към 3 месеца. След закупуване на парфюм, при който няма избор на разфасовка, можеш да прелееш от течността в по-малки шишенца, както и да поставиш към този момент полупълните си бутилчици в хладилника, с цел да запазиш истинския им мирис.

Синтетичните съставки при парфюмите не значат нещо неприятно. Макар да обичаме артикули от натурални съставки, някои миризми като тези на божур, фрезия и момина сълза не могат да се добият по натурален път, тъй като тези цветя не създават мирис. Затова миризмата им се пресъздава със комбинация от изкуствени молекули. Днес, за разлика от няколко века обратно, химичната активност е строго следена и тествана за сигурност от разнообразни здравни организации.

Парфюмеристът Франсис Куркджиян споделя, че ароматът на парфюма не трае дълго върху суха кожа, по тази причина се предлага потреблението на еликсир за тяло или овлажнител без миризма.

Добре е също да не покриваш частта, на която си сложила парфюм, с облекла. Затова впръсквай от продукта върху места, които са изложени навън – зоните по врата, където се усеща пулсът, китките, вътрешната сгъвка на лакътя, в случай че носиш блуза с пай ръкав.

Единственото изключение е при положение на доста горещо време – тогава е най-добре да НЕ нанасяш продукта непосредствено върху кожата си. Причината е, че при потене естествените масла на кожата могат да обезвреждат парфюма по-бързо. Затова подобаваща опция е леко да пръснеш парфюм върху косата, шала или пареото си. При придвижването им с въздуха ароматът се разнася повече, написа Edna.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР